Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса от нов собственик на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    Нали не се опитваш да ме убедиш, че си слязъл под заводските характеристики? ...
    Защо даа не слезе под заводските данни?! Моята 1.8 лятото дава 10-10.5 в София, а ми е давала и 9.5, но градското е мн субективно. По книга трябва да е повече, но... Моторът е сток, взел съм я на 66к. км., а сега е на 96к. и не съм сменял абсолютно нищо по него освен филтри. М/у другото 145-цата ми беше по километраж 170к км. и също харчеше 10-11 градско. Извънградско - грубо 8 и двете.

П.С. Абе писна ми да се повтарям, ама който иска да вярва. А, който реши - да си оправи колата. В момента карам един Ипсилон 1.2 с 60 коня, който ми дава към 10 градско, така че не е толкова до ЗКУ, а си от колата.
    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 22:24.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Защо даа не слезе под заводските данни?! Моята 1.8 лятото дава 10-10.5 в София, а ми е давала и 9.5, но градското е мн субективно. По книга трябва да е повече, но... Моторът е сток, взел съм я на 66к. км., а сега е на 96к. и не съм сменял абсолютно нищо по него освен филтри. М/у другото 145-цата ми беше по километраж 170к км. и също харчеше 10-11 градско. Извънградско - грубо 8 и двете.
      Ами щото, тези заводски данни, са дадени след теоретически и опитни резултати, естествено осреднени, от многоуважаваните инженери, от заводите в Милано.
      Да имаме предвид, търговските трикове, че тези показатели, сигурно са занижени мъничко ... Това е практика при автомобилопроизводителите ...

Срещу тези заводски данни - имаме някакви наши (ваши) изчисления, по неясна методика и висока вероятност за грешка....

Нищо лично, колеги, ама е несериозно ...
      Естествено, всеки е прав за себе си. Има право да чуе или не чуе събеседника си...
      После, кво толкова - литър горе, литър долу - голема работа. Некви си уев и сеемсе. И всичкото това - за 100 километра.

Ми аз пуша по 1 - 1,5 кутия цигари / ден. Тва е 3 - 4 лв.
      На фона на тва - литър отгоре/100 км, въобще не съм го усетил ...

Comment

Е, ти па мноо евтини цигари пушиш
        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Е, ти па мноо евтини цигари пушиш

Е да де, нали трябва да спестявам, да избия "невероятната" консумация на бензин...

Comment

Не се тревожи. Струват само по 100 лв. бройката.
            Вече си им избил парите. Като не може повече да се почистват - купуваш нови. Кво толкова...
            Ма не е нужно, това вече съм го изекспериментирал - карах почти седмица с току що влязла в БГ рейка, продухвана само с малков бенз - никаква разлика.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ок
              Мен градски разход 12/100 ме устройва. По моята съм сменял свещи и дебитомер. Проверявам си от време на време сондата - още е в норми, но хлъцне ли - ще пада...

Чудех се, на кой колега, в подписа му имаше готина мисъл - "Никой не си купува Алфа, за да я кара бавно!" Ти си бил...

Аз пък ще допълня:
              "На който му е скъпо, да не си купува Алфа!"
              Сигурно ще чуя приказки по мой адрес, но това е положението...
              абсолютно!!!! има и евтини коли за такива хора
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Темата не я пуснах с идеята "скъпо ми е", а с идеята "нетипично много ли гори колата?". Все пак я избирах твърде внимателно, взех я от първият и единсвен собственик лично с книжка с печати от оторизирани сервизи дори преди препоръчителните километри. Все пак се оказва, че най-колосалният проблем не е обема на двигателя а времето, което ти отнема да стигнеш от А до В в града (обикновено сутрин на 1ва и 2ра). А колкото до Selespeed-a наистина не би трябвало да гори повече, така твърди и производителя, така твърдят и повечето шофьори.
                Alfa Romeo 156 Sportwagon Selespeed '01 Distinctive

Comment

Колега ти как преценяш точно колко ти харчи,щото и по бензиностанцийте бая въздух вкарват,аз лично съм ги забелязвал как отпускат ръкохватката и познай кво става,бензин не тече пък "таксиметровия апарат" си върти ли върти
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    Колега ти как преценяш точно колко ти харчи,щото и по бензиностанцийте бая въздух вкарват,аз лично съм ги забелязвал как отпускат ръкохватката и познай кво става,бензин не тече пък "таксиметровия апарат" си върти ли върти
                    Незнам на коя бензиностанция си я видял тая магария , ама на по известните бенз. я няма , аз лично работя на една от най-известната верига бенз. в БГ , да не казвам името да не прозвучи като реклама и много добре съм запознат с материала , за такъв проблем големи главоболия ще получи дадената фирма , пък и се правят профилактични прегледи от специален екип които замерва дадената колонка дали правилно отчита. То си има стикери налепени по тях кога е минала преглед дадената колонка Преди много време по може да е било така , ама сега няма такъв филм

Comment

Ем... да. Те тук някои удрят в качеството а не в количеството. А до колкото до разхода - най често срещания проблем е ламбда и/или дебитомер.

Моята хем е чипосана и си дава 12-13 градско.
                      Веднъж ми даде 10.5 ама я карах само до работа и обратно, ( сутрин в 4 часа като се прибирам ) като я кача на 5-та и чак до вкъщи....
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                      Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                      Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                      X